Profile

Ljetna škola istraživanja Svemira (2021)

Područje
Prirodoslovlje, matematika i filozofija prirode
Vrsta programa
Ljetna škola
Opis

Ljetna škola istraživanja Svemira (2021) ima za cilj omogućiti polaznicima uvid u osnove razumijevanja Svemira, te osigurati njihovo usvajanje kako serijom diskusija, tako i praktičnim radom i rješavanjem problema – pod vodstvom znanstvenika uključenih u istraživanja iz područja kozmologije i astrofizike. U ljetnoj će se školi otvoriti praktički sve temeljne teme vezane uz fascinantnu problematiku težnje za shvaćanjem Svemira: mišljenje o Svemiru i njegovoj suštini, opis Svemira kao cjeline putem fizikalnih jednadžbi, opis struktura u Svemiru – kao što su galaksije i solarni sustavi te problemi eventualnog postanka i kraja Svemira. Pristupajući na taj način Svemiru, kao najvećoj od svih tema, Ljetna škola istraživanja Svemira će istovremeno razvijati metode logičkog, kritičkog, interdisciplinarnog i kontekstualnog mišljenja – od neizrecive važnosti za aktivnosti u svakom drugom području mišljenja i djelovanja.

Ljetna škola trajat će 5 dana, počevši svaki dan od 17 sati (uz iznimku ponedjeljka), a namijenjena je višim razredima osnovnih škola (7. i 8.), srednjoškolcima i svim zainteresiranim građanima. Dodatno, za mlađe uzraste (do 7. razreda OŠ) organiziran je poseban program: "Svemirska početnica" u 2 termina, ponedjeljak, 26. 7. i srijeda, 28. 7.

Voditelj(ica)/predavač(ica)
Više predavača
Organizator
Udruga Perzeidi
Broj termina / Trajanje termina
14 / 90 min
Šifra programa / Program najavljen
FHK.2.1.1 / 7/20/2021
Status
Završen

Aktivnosti vezane uz program

Nadolazeća događanja

Prijava na obrazovne programe
Gdje se nalazimo (karta)
www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hrIzradu web stranice financirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta Future Hub Križevci.