Profile

Osnove elektrotehnike kroz praksu i eksperimente

Područje
Izrađivačke radionice automatizacije, robotike, elektrotehnike
Vrsta programa
Kontinuirani obrazovni program
Opis

Robotika, digitalna računala, telekomunikacije, električna energija... sve ono što čini modernu tehnologiju bez koje je naša svakodnevica teško zamisliva počiva na fizikalnim pojavama opisanim elektromagnetizmom. Proučavanjem električnih i magnetskih pojava i usvajanjem koncepata koji objašnjavaju te pojave stječe se temeljno znanje nužno za kasniju primjenu. Primjenu koju zovemo elektrotehnika.

Kroz ove radionice cilj je polaznike viših razreda osnovnih škola provesti kroz predivan svijet elektromagnetskih pojava. Izrađivanjem i provođenjem jednostavnih eksperimenata istraživat ćemo te pojave, a sve kako bi se stekla intuicija i uvidi koji će odlično poslužiti i u razumijevanju osnova elektrotehnike. Upravo ovladavanje elektrotehnike omogućuje i ovladavanje svih daljnjih i složenijih sadržaja koja se uvode sve ranije u nastavne kurikulume. Na radionicama će se osigurati materijali, alati i uređaji s kojima će polaznici steći i razna praktična znanja.

Voditelj(ica)/predavač(ica)
dr. rer. nat. Andrej Dundović
Organizator
Udruga P.O.I.N.T.
Broj termina / Trajanje termina
/ 90 min
Šifra programa / Program najavljen
FHK.1.3.2 / 9/6/2021
Status
Predstoji/traje

Aktivnosti vezane uz program

Nadolazeća događanja

Prijava na obrazovne programe
Gdje se nalazimo (karta)
www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hrIzradu web stranice financirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta Future Hub Križevci.