Profile

Programiranje računalnih igara uz Python

Područje
Računarstvo i nove tehnologije
Vrsta programa
Kontinuirani obrazovni program
Opis

Računalno programiranje danas je gotovo pa neizostavna vještina za cijeli niz tehničkih i prirodoslovnih područja, a sve više i onih društvenih i humanističkih. Python je pak jedan od najkorištenijih programskih jezika na svijetu - s jedne strane idealan za početnike u svijetu programiranja, a s druge strane sveprisutan i u svijetu profesionalaca. Zbog ovih činjenica, programiranje u Pythonu uvriježilo se i kao dio uobičajenog školskog gradiva. Mnogi školarci zato zaključe "ja to znam". Ipak, kao i svaka vještina, potrebno je mnogo prakse da bi se ovladala, a nekad i osnovni koncepti programiranja ostaju mnogima "misteriozni".

Cilj je ovog tečaja pružiti dublji uvid u osnovne koncepte programiranja, ali i usavršiti samu vještinu kroz praksu. Ovaj cilj ostvarit će se kroz programiranje jednostavnih računalnih igara, kao jedna od najzabavnijih primjena programiranja. Koristeći platformu za razvoj računalnih igara PyGame, učit ćemo o objektno-orijentiranom programiranju u Pythonu, objasnit ćemo i aspekte funkcijskog programianja, a posvetit ćemo se i logici funkcioniranja interaktivnih računalnih programa.

Ovaj obrazovni program namijenjen je srednjoškolcima i studentima, ali i drugima koji posjeduju osnovna znanja programiranja, ali bi ih željeli unaprijediti. Na program su pozvani i oni koji se nisu baš susretali s programiranjem, ali su željni učenja.

Voditelj(ica)/predavač(ica)
dr. rer. nat. Andrej Dundović
Organizator
Udruga P.O.I.N.T.
Broj termina / Trajanje termina
/ 90 min
Šifra programa / Program najavljen
FHK.1.2.3 / 9/5/2021
Status
Predstoji/traje

Aktivnosti vezane uz program

Nadolazeća događanja

Prijava na obrazovne programe
Gdje se nalazimo (karta)
www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hrIzradu web stranice financirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta Future Hub Križevci.