Profile

Otvorene prijave za Ljetnu školu računarstva

Objavljeno

Na kraju ljetnih praznika i uoči početka nove školske godine, od 30. kolovoza do 3. rujna, u Križevcima će se održati Ljetna škola računarstva, prvi takav program na temu računarstva u Križevcima. Dio je to aktivnosti u sklopu projekta Future Hub Križevci koji je zamišljen kao znanstveno-obrazovni centar u kojem će se okupljati djeca i mladi koji žele učiti o prirodi, svemiru, računarstvu i robotici. Ovaj put naglasak je na računarstvu.

“Želimo omogućiti učenicima srednjih škola i studentima, ali i zainteresiranoj javnosti, pregled različitih tema s područja računarstva koje nisu dio standardnih kurikuluma škola, možda tek kojeg tehničkog fakulteta“, objasnio je Andrej Dundović, voditelj projekta Future Hub Križevci.

Prvi dio nastave Ljetne škole predstavljaju radionice “osnova” kroz koje će polaznici steći nova znanja i vještine, dok je drugi dio skup pojedinačnih radionica i predavanja s praktičnim pregledom različitih tehnologija i poslova kojim se bave profesionalci – razvijatelji softvera. Prvi dio škole vodit će dr. sc. Ivan Radiček s Osnovama funkcijskog programiranja i mr. sc. Hrvoje Belani s Osnovama digitalne logike i digitalnih sustava. Praktična iskustva na svojim će radionicama prenijeti Ivan Hamonajec, Nikola Plejić, Karlo Siladi, Andrija Prelec i Jure Sić.

Broj polaznika je ograničen, prijave su otvorene od danas i primaju se putem forme za prijavu na ovim stranicama. Nastava se održava u popodnevnim satima u učionici Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima.

Nadolazeća događanja

Gdje se nalazimo (karta)
www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hrIzradu web stranice financirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta Future Hub Križevci.