Profile

Novi kalendar aktivnosti - Ožujak 2021.

Objavljeno

Bogat program radionica za učenike i studente, filmovi, radionice i predavanja za širu javnost, dio su aktivnosti koje Future Hub priprema za ožujak. Sredinom mjeseca završavaju programi “Škola računarstva i osnove programiranje” te “Škola istraživanja Prirode i Svemira”, ali već počinju novi. Za srednjoškolce i studente namijenjen je tečaj “Osnove računalnih mreža i programiranje chatbotova”, a za više razrede osnovne škole počet će radionice o astronomiji. Obje aktivnosti održavat će se uživo u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci.

Ljubitelji astronomije ovaj će mjesec doći na svoje, očekuju ih čak dva promatranja zimskog neba.

“Već u subotu 6. ožujka gledat ćemo zimski šesterokut – Mars blizu Plejada ili Vlašića. Gledat ćemo odmah nakon zalaska Sunca bogato zimsko nebo oko zenita i Mars koji tada “gostuje” na tom dijelu neba. Nakon toga, 19. ožujka promatrat ćemo konjunkciju Marsa i Mjeseca “, najavljuju organizatori.

Osim toga, svi srednjoškolci, studenti i zainteresirani građani imaju priliku usavršiti svoje komunikacijske vještine na dvodnevnoj radionici 19. i 20. ožujka, a ljubitelji znanosti subotom mogu uživo pratiti predavanja i rasprave “U potrazi za smislom znanosti” u popodnevnom terminu u učionici Pučkog otvorenog učilišta.

Događanja su besplatna uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Nadolazeća događanja

Gdje se nalazimo (karta)
www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hrIzradu web stranice financirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta Future Hub Križevci.